Недела - Sunday
13-June-2021
12:22:01
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » Лазар Бабамов
Лазар Бабамов (1906 г., Кочани) е еден од првите агрономи во Македонија меѓу двете светски војни. Дипломирал на Земјоделскиот факултет во Белград, а со негово залагање е отворена Реонската опитна станица, подоцна Институт за ориз.Правел опити за семепроизводство на ориз, а ги создал првите селектирани сорти ориз N62, N69 и N51 кои дале одличен квалитет и високи приноси што го зазеле третото место во светот. Бил редовен професор на Земјоделскиот факултет во Скопје и експерт на Светската организација за храна - ФАО. Починал во 1976 година.
Видено - Views: 445 | Димензии - Dimensions: 662x920px/200.0Kb
Дата - Date: 17-February-2013 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2021
Create a free website with uCoz