Недела - Sunday
13-June-2021
12:15:56
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » д-р Харалампие Манчев
Доктор Харалампие Манчев (1898 г., Кочани) е еден од првите специјалисти педијатри во Македонија и основач на Клиниката за детски болести во Скопје. Бил шеф на катедрата за педијатриски болести на скопскиот универзитет и претседател на здружението на педијатрите на Македонија. Бил основач на Македонското лекарско друштво, а дал голем придонес во лекувањето на маларијатаи болеста кала-азар. Починал во 1974 година.
Видено - Views: 550 | Димензии - Dimensions: 378x478px/68.2Kb
Дата - Date: 16-February-2013 | Added by: Aleksandra
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2021
Create a free website with uCoz