Сабота - Saturday
15-August-2020
15:30:53
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [131]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [74]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [134]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » Благој Попов
Благој Попов (1923 г., Кочани) бил редовен професор на Природно-математичкиот факултет во Скопје, во 1967 година бил избран меѓу првите 14 членови на Македонската академија на науките и уметностите - МАНУ со висока функција во неа, а од 1967 до 1969 година бил ректор на Универзитетот во Скопје. Имал голема заслуга за развој на математичката наука во Македонија.
Видено - Views: 513 | Димензии - Dimensions: 379x477px/80.3Kb
Дата - Date: 16-February-2013 | Added by: Aleksandra
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2020
Create a free website with uCoz