Петок - Friday
03-February-2023
06:58:59
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Друго - Other » Амблем МРБ „Љупчо Сантов“ - 80-ти
Амблемот на младинската работна бригада „Љупчо Сантов“ од почетокот на 80-те години.
Веднаш по Втората светска војна во Југославија започна организирањето младински работни акции за обнова и изградба на патишта, пруги и други објекти на кои учествуваа младите од сите републики.
Меѓу нив беа и младинците од Кочани организирани во младинска бригада што го носеше името на кочанскиот револуционер Сантов. Овој амблем беше зашиен на работната облека како обележје на Кочани.
Видено - Views: 357 | Димензии - Dimensions: 1484x996px/170.7Kb
Дата - Date: 13-July-2018 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0

« Previous  | 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16Next »

Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2023
Create a free website with uCoz