Вторник - Tuesday
21-March-2023
01:36:48
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » Никола Вражалски
Никола Вражалски (Коле Пацин) бил Јавен обвинител на Народна Република Македонија. Роден е 1914 година во Кочани, а дипломирал на Правниот факултет во Белград 1940 година.
Бил член на АСНОМ и организатор на Народноослободителниот одбор во Кочани во 1944 година.
Во 1945 година бил именуван за Окружен јавен обвинител, а потоа и за Помошник на јавниот обвинител на Народна Република Македонија.
Бил и народен пратеник во Уставотворното собрание на Народна Република Македонија од кочанска околија и член на Уставотворниот одбор за поготовка на Уставот на Народна Република Македонија од 1946 година.
За јавен обвинител на Народна Република Македонија е именуван на 27.07.1946 година каде останува до 3.11.1948 година.
Починал во Скопје во 1997 година.
Видено - Views: 572 | Димензии - Dimensions: 338x430px/25.2Kb
Дата - Date: 05-November-2017 | Added by: Aleksandra
Рејтинг - Rating: 5.0/2

« Previous  | 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11Next »

Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2023
Create a free website with uCoz