Сабота - Saturday
15-August-2020
15:27:18
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [131]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [74]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [134]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » Димитар Димитровски - Муте - 1939 година
Димитар Димитровски - Муте (роден 1920 година) бил прв кочански и еден од првите македонски пилоти. Студирал воздухопловство во Љубљана, а поради Втората светска војна продолжил во Бугарија. Тој бил познат по своите егзибиции додека летал, па при некои летови во Кочани, со авионот поминувал толку ниско што бил паралелно со балконите на куќите, па неговите доаѓања биле доживување за кочанци. Иако непотврдено, се зборува дека успеал со авионот да помине под Камениот мост во Скопје. Загинал на 4 јули 1957 година кај Осиек, Р. Хрватска, откако авионот со кој прскал земјоделски површини имал дефект на моторот и паднал. Погребан е на гробиштата во Кочани.
Видено - Views: 312 | Димензии - Dimensions: 805x1493px/60.2Kb
Дата - Date: 17-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2020
Create a free website with uCoz