Понеделник - Monday
24-June-2024
16:20:16
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Стопанство - Economy » Складирање слама во „Хартија“ - 1971 г.
Во времето кога поранешната фабрика за целулоза и хартија работеше со полна пареа, како суровина ја користеше пченичната слама. Таа се носеше од овчеполието и другите региони на Македонија, па дури и од подалеку.
За превоз се користеа препознатливите сини „скании“ на Автотранспорт - Кочани, а се користеше и железнички транспорт за што беше изградена пруга во кругот на фабриката.
Балите со слама се редеа во високи “пирамиди“ за што се ангажираа голем број редовни и сезонски работници. - 1971 година
Видено - Views: 439 | Димензии - Dimensions: 1024x576px/101.7Kb
Дата - Date: 01-November-2019 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0

« Previous  | 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11Next »

Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2024
Create a free website with uCoz