Недела - Sunday
28-May-2023
14:00:21
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Стопанство - Economy » “Руен“ - 1973 година
Во “Руен“ бил произведен првиот трактор во Македонија под фабричкото име РУ-73 (како прототип со моќност од 20 КС), а во соработка со италијанската фабрика “Пасквали“. Меѓутоа, идејата освен автомобилски делови, во “Руен“ да се произведуваат трактори не заживеала затоа што немало поддршка од другите фабрики кои требало како партнери да учествуваат во производството.
Видено - Views: 551 | Димензии - Dimensions: 2600x1564px/443.5Kb
Дата - Date: 17-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2023
Create a free website with uCoz