Четврток - Thursday
01-October-2020
22:35:15
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [131]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [74]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [134]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Спорт - Sport » ФК “Единство“ - 1928 година
Официјалните почетоци на фудбалот во Кочани се забележани во 1924 година, но прва регистрирана била екипата на ФК “Единство“ од 1928 година. На фотографијата, од лево на десно, се: Ѓ. Корнети, Арсов Митко - Анадолијата, С. Кукушев, О. Ѓорѓиев - Лангата, (непознато име), прекар Делијата, Ј. Димитров - Качлијата,Тасе костов - Гипата; клечат - Х. Манов, Демуш, Т. Блатечки
Видено - Views: 306 | Димензии - Dimensions: 1558x857px/1957.6Kb
Дата - Date: 01-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2020
Create a free website with uCoz