Недела - Sunday
28-May-2023
14:34:51
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [132]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [77]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [136]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Култура - Culture » “Копнежи под брестовите“ - 1954 год.
Сцена од премиерната изведба на претставата “Копнежи под брестовите“ од Јуџин О`Нил во изведба на Народниот театар од Кочани. Премиерата била изведена на 10 октомври 1954 година, а претставата имала 8 изведби и ја виделе 1.692 гледачи. Преводот на текстот и режијата на претставата била на Борис Стојчев кој ја имал и улогата на Ибен, а играле и Митко Тодоров како Ефрем Кабот, Стојчо Стојанов како Самсонг, Никола Димитров како Петер и шерифот, Лидија Пешева (Ефремова) како Абипутнам и Ружа Арсова како девојката.
Видено - Views: 466 | Димензии - Dimensions: 944x704px/117.0Kb
Дата - Date: 08-March-2015 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0

« Previous  | 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13Next »

Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2023
Create a free website with uCoz