Сабота - Saturday
15-August-2020
14:50:45
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [131]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [74]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [45]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [98]
Спорт - Sport [167]
Култура - Culture [81]
Личности - Persons [73]
Друго - Other [134]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Друго - Other » Доаѓање на возот
Влегување на возот на железничката станица во Кочани. До средината на 70-те години доаѓаше воз со парна локомотива која обично полнеше вода од еден вид пумпа што беше поставена во близина на железничкиот мост. Кога возот ќе пристигнеше или ќе заминеше од станицата, потоа долго во воздухот во околината се чувствуваше мирисот на изгорен ќумур што се користеше за погон на локомотивата.
Видено - Views: 265 | Димензии - Dimensions: 860x1299px/456.4Kb
Дата - Date: 04-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2020
Create a free website with uCoz