Вторник - Tuesday
21-March-2023
02:31:30
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Video | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Почетна - Main » Video » Останато - Other videos

Фабрика за хартија и целулоза (ФЦХ) - Кочани

Views: 2 Added by: Aleksandra
Entry description:

Снимки од производствениот процес во поранешната Фабрика за целулоза и хартија (ФЦХ). Целулозата се добиваше со преработка на пченична слама што се носеше со камиони и железнички транспорт до кругот на фабриката, а се прибираше од полињата во Овче Поле, но и од други региони во тогашната држава. (1984 г.)

Language: Русский
Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2023
Create a free website with uCoz