Недела - Sunday
24-June-2018
11:38:52
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [127]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [73]
Разгледници - Postcards [31]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [36]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [90]
Спорт - Sport [158]
Култура - Culture [79]
Личности - Persons [72]
Друго - Other [125]
Уметност - Art [56]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Спорт - Sport » ФД Македонија - 40-ти години
Пред почетокот на Втората светска војна сите фудбалски клубови што постоеле во Кочани се споиле во еден клуб кој се викал Фудбалско друштво “Македонија“. Во екипата настапувале Тошо Сенев, Михаил Андонов - Мишо Донкин, Панче Манов - Ѓаволиски, Ќемал Абазов, Александар Ефтимов, Благој Веселинов - Дојче, Иван Нишанџиски, Симо Донев - Џајката, Љупчо Алексиев - Бабицата, Тоде Паљошо, Ацо Викентиев. Со ова име клубот се натпреварувал се до почетокот на 50-те години кога го добил името “Осогово“.
Видено - Views: 118 | Димензии - Dimensions: 964x604px/107.2Kb
Дата - Date: 12-April-2015 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2018
Create a free website with uCoz