Вторник - Tuesday
24-April-2018
21:58:46
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [127]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [73]
Разгледници - Postcards [31]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [36]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [90]
Спорт - Sport [158]
Култура - Culture [79]
Личности - Persons [72]
Друго - Other [125]
Уметност - Art [56]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Спорт - Sport » ФД “Македонија“ - 1947 година
Екипата на фудбалското друштво “Македонија“ пред пријателскиот натпревар со ФД “11 Октомври“ од Куманово. Тоа бил прв ноќен натпревар во фудбалската историја на Кочани што се одиграл под електрични светилки. Од лево на десно: Мишо Донкин, Дојче Веселинов, Тоде Чибуко, Ване Стојанов - Пампуро, Тодор Паљошо, Војо од Кавадарци, Благој Божаната, Тодор Јорданов - Тошето, Кирил Алексиев - Лотар, Митко Маклимо и Љупчо Алексиев - Бабицата. Победиле домашните со резултата 4:1, а натпреварот се играл за Петровден на старото игралиште, во близина на денешната Ветеринарна станица. - 12.07.1947 година
Видено - Views: 155 | Димензии - Dimensions: 1388x900px/787.9Kb
Дата - Date: 14-December-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2018
Create a free website with uCoz