Недела - Sunday
22-April-2018
20:55:01
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [127]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [73]
Разгледници - Postcards [31]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [36]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [90]
Спорт - Sport [158]
Култура - Culture [79]
Личности - Persons [72]
Друго - Other [125]
Уметност - Art [56]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Настани - Events » Даб во Бавчалук
Дабот во Бавчаукот беше едно од најстарите дрвја што долго опстојуваше низ времето и беше заштитен белег на рекретаивниот локалитет. Во едно големо невреме во октомври 2002 неговиот корен попушти и конечно, по неколку векови, беше “нокаутиран“ на земја. Притоа оштети дел од куќите во непосредна близина. Мештаните си го исекоа и имаа дрва за огрев.
Видено - Views: 136 | Димензии - Dimensions: 1024x768px/74.4Kb
Дата - Date: 06-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2018
Create a free website with uCoz