Недела - Sunday
27-May-2018
20:41:10
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [127]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [73]
Разгледници - Postcards [31]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [36]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [90]
Спорт - Sport [158]
Култура - Culture [79]
Личности - Persons [72]
Друго - Other [125]
Уметност - Art [56]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » Љупчо Сантов
Љупчо Сантов бил роден на 17 март 1921 година во Кочани во угледно семејств. Основно училиште завршил во Кочани, а гимназија во Велес. Во 1939 година се запишал на Техничкиот факултет во Белград каде ја започнал револуционерната активност. Непосредно пред Втората светска војна се вратил во Кочани, каде учествувал во формирањето на читалиштето “Искра“ кое станало средиште на прогресивната младина и симпатизерите на ослободителното движење.
Поради треовлуционерната активност бил затворан, ахеројски загинал на 23 март 1944 година во пазувите на Осогово, заедно со својот соборец Ѓошо Викентиев.
Видено - Views: 474 | Димензии - Dimensions: 1086x1686px/1312.6Kb
Дата - Date: 02-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2018
Create a free website with uCoz