Вторник - Tuesday
20-February-2018
09:02:32
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [127]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [71]
Разгледници - Postcards [31]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [36]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [90]
Спорт - Sport [158]
Култура - Culture [79]
Личности - Persons [72]
Друго - Other [124]
Уметност - Art [56]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Личности - Persons » Бранко Пендовски
Бранко Пендовски (мај 1927, Кочани) бил македонски писател, член на Друштвото на писателите на Македонија. Како стипендист на француската влада, во Париз, на Сорбона ја проучувал современата француска драма. Бил уредник и директор во книгоиздателството “Култура“, напишал повеќе драми и збирки раскази. Добитник е на наградата “Војдан Чернодрински“. Починал во 2011 година.
Видено - Views: 273 | Димензии - Dimensions: 280x354px/58.5Kb
Дата - Date: 24-February-2013 | Додадено од - Added by: Aleksandra
Рејтинг - Rating: 0.0/0


Вкупно коментари - Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да остават коментари.

Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2018
Create a free website with uCoz