Недела - Sunday
27-May-2018
20:39:04
 
СТАРО КОЧАНИ
OLD KOČANI
 
Добредојде кочанско гостинче! | RSSПочетна - Main | Фото албум - Photo Albums | Регистрација - Registration | Пријави се - Login
Мени на страницата
Категории
Кочани - Kocani [127]
Стари фотографии од градот - Old photos of the city
Објекти - Buildings [73]
Разгледници - Postcards [31]
Знаменитости - Monuments [7]
Стопанство - Economy [36]
Земјоделство - Agriculture [13]
Настани - Events [90]
Спорт - Sport [158]
Култура - Culture [79]
Личности - Persons [72]
Друго - Other [125]
Уметност - Art [56]
Почетна - Main » Фото албум - Photo album » Кочани - Kocani » Урбанистички план на Кочани
Првиот урбанистички план на Кочани изработен во 1928 година од страна на словенечкиот архитект Кубеш. На биеналето за архитектура во 1929 година што се одржало во Барселона овој план добил награда. Планот содржел хортикултурно решение со уредување на сегашниот плоштад на површина од 1.400 метри квадратни.
Видено - Views: 621 | Димензии - Dimensions: 2488x1698px/3934.0Kb
Дата - Date: 01-November-2012 | Added by: Aleksandra
Види ја фотографијата во реална големина - View the photo in real size
Рејтинг - Rating: 4.0/1


Total comments: 0
Само регистрирани корисници можат да оставаат коментар - Only registered users can add comments.
[ Регистрација - Registration | Пријави се - Login ]
Посетете - Visit:
Кочани низ музика -
Kocani music files
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Контакт - Contact
Име и презиме - Sender's name *:
Вашиот e-mail - Sender's e-mail *:
Субјект на пораката - Message subject:
Текст на пораката - Message text *:
Оценете го сајтот - Site rating:

Copyright OLD KOCANI © 2018
Create a free website with uCoz